Párkapcsolati mediáció

Párkapcsolati mediációra akkor kerül sor, amikor a kapcsolat ugyan megromlott, de van remény és akarat annak helyreállítására. Ebben a fázisban a kapcsolatok nagy része még megmenthető.
Minden kapcsolatban előfordulnak konfliktusok, érdekek és értékrendek ütközése, de ezek kezelése megtanulható. Számos esetben a felhalmozott és ki nem mondott sérelmek és félreértések, a nem megfelelő kommunikáció vagy a kommunikáció hiánya okozza a konfliktusokat.
Ilyen esetben megkeressük az okokat, feldolgozzuk és átkeretezzük a múltbéli sérelmeket. A felek megtanulnak beszélni az érzéseikről, és közös stratégiát dolgoznak ki a párkapcsolatuk jövőjére vonatkozóan.
A mediáció tartalmi elemeit a felek hozzák, a mediátor pedig a folyamatért felel, kimenetele pedig a felek együttműködésétől függ.

Menete,időtartama:

A párkapcsolati mediáció előkészítő beszélgetéssel indul, külön-külön mindkét féllel. Ezután kerül sor magára a mediációs ülésre. Az ülések száma esetenként változik,  tapasztalatok szerint 3-6 alkalom szükséges 3-4 hónap alatt. Időtartama alkalmanként 1-2 óra.